Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Ermin Pavica iz Rogatice osumnjičen i za paljenje kombija Dževada Mašića

06. децембар 2017. 13:34
9 0
Ermin Pavica iz Rogatice osumnjičen i za paljenje kombija Dževada Mašića

Policija u Rogatici dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo-Područna kancelarija Višegrad, izvještaj protiv E.P. (1988.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

E.P. se sumnjiči da je, 25.novembra ove godine, u mjestu Kukavice, kod Rogatice, ispred porodične kuće vlasništvo Dž.M. polio benzinom i otvorenim plamenom zapalio prednji dio teretnog motornog vozila marke volkswagen, tip 70X0D, vlasništvo Dž.M., usljed čega je u požaru potpunosti izgorio prednji dio i dio karoserije vozila.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Ermina Pavice, zbog sumnje da je zapalio kamion Dževada Mašića, povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica.

Policija u Istočnom Sarajevu je, 1. decembra, dostavila Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Pavice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0