Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Društvo za ugrožene narode za BiH pozdravlja oslobađajuću presudu Naseru Oriću

09. октобар 2017. 11:39
8 0
Društvo za ugrožene narode za BiH pozdravlja oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Društvo za ugrožene narode za BiH pozdravilo je oslobađajuću presudu Naseru Oriću, bivšem komandantu Armije RBiH u Srebrenici.

- Mislim da konačno treba staviti tačku. Činjenica je da je Naser Orić oslobođen po svim optužbama pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu, Sud BiH ga je oslobodio sada po optužnici za zločine 1992. godine. Dakle sa činjenicama, argumentima i sa sudskim predsuda se ne polemiše - kazala je Feni predsjednica Društva za ugrožene narode Fadila Memišević.

Društvo za ugrožene narode za BiH podržava Sud BiH i hoće da vjeruje da će i u buduće donositi presude koje će doprinijeti olakšanju.

- Mislim da su tenzije u BiH, posebno u RS-u veoma velike, bez potrebe, jer ova presuda bi trebala da bude jedan most i jedan put ka pomirenju i konačno da krenemo u budućnost i više se ne bavimo prošlošću i da ne tapkamo u mjestu - kazala je Memišević.

Naser Orić bivši komadant Teritorijalne odbrane Armije RBiH pred Sudom BiH oslobođen je optužbi za zločin na području Srebrenice i Bratunca 1992. godine.

Prvostepenom presudom optužbi je oslobođen i Sabahudin Muhić, bivši pripadnik TO Armije RBiH.

Такође, прочитајте: Pandurević: Dodik i Špirić zaslužni za trasiranje NATO puta BiH

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0