Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Država New York podigla tužbu protiv Harveya Weinsteina, njegovog studija i brata

12. фебруар 2018. 08:40
14 0
Država New York podigla tužbu protiv Harveya Weinsteina, njegovog studija i brata

Država New York podigla je tužbu protiv Harveya Weinsteina, njegovog brata te kompanije Weinstein tvrdeći da nije zaštitila radnike i radnice od seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja bivšeg holivudskog producenta.

U tužbi se navodi da je Weinsten godinama uznemiravao i zlostavljao svoje radnice te prijetio radnicima kako će ih ubiti. Tužba je pokrenuta nakon višemjesečnih prikupljanja dokaza.

Glavni njujorški tužilac Eric Schneiderman potvrdio je medijima kako je podnio tužbu protiv kompanije Weinsten, producenta Weinsteina te njegovog brata Roberta koji je suosnivač studija Weinstein.

Schneiderman traži neodređenu sumu novca za žrtve seksualnog predatora te kazne zatvora za 65-godišnjeg Weinsteina i pojedine radnike njegove kompanije. Kako se navodi u tužbi, rukovodioci i šefovi studija Weinsten te Robert Weinstein krivi su jer nisu spriječili maltretiranje radnica, uprkos tome što su znali šta dešava.

Weinseinov advokat kazao je kako će "fer ispitivanje" pokazati da su mnogi navodi u tužbi netačni.

Podsjećamo, Weinsten je pod istragom policije Amerike i Velike Britanije nakon brojnih optužbi glumica i radnica za seksualna uznemiravanja i silovanja. Međutim, dosad niko nije podigao tužbu protiv njega.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0