Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

DNS traži smjene i ostavke zbog Davida, mladi iz stranke izlaze na Trg Krajine

17. април 2018. 16:04
10 0
DNS traži smjene i ostavke zbog Davida, mladi iz stranke izlaze na Trg Krajine

Demokratski narodni savez (DNS) saopštio je danas da zbog evidentnih propusta učinjenih u istrazi smrti 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića očekuje da svi odgovorni za to podnesu ostavke ili budu smijenjeni.

"DNS je šokiran neprofesionalnom istragom kakva je vođena u ovom slučaju i u potpunosti razumije uznemirenost građana Banjaluke", ističu iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da DNS smatra da sve institucije sistema moraju biti u službi javnosti i da svaki građanin Republike Srpske mora da se osjeća bezbjedno i zaštićeno.

DNS smatra da službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "nije trebalo da izlaze u javnost sa napotpunim i kontroverznim informicijama sve do okončanja istrage".

"Iskreno žaljenje upućujemo porodici Dragičević i izražavamo razumijevanje za građane Banjaluke i drugih gradova koji traže `pravdu za Davida`. Zbog svega nevednog, još jednom pozivamo sve odgovorne da se, u interesu stabilnosti i povjerenja građana u institucije sistema, sami povuku sa svojih pozicija jer, nesumnjivo, snose odgovornost za uznemirenost građana", naglašavaju iz DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je DNS odlučio da od večeras predstavnici mladih te partije "svojim prisustvom na Trgu Krajine podrže traženje pravde za Davida".

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0