Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Delegacija FK Sarajevo posjetila Roditeljsku kuću i mališane oboljele od raka

07. јули 2018. 15:19
10 0
Delegacija FK Sarajevo posjetila Roditeljsku kuću i mališane oboljele od raka

Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo, na čelu s direktoricom Sabrinom Buljubašić i šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem, posjetila je danas Roditeljsku kuću u Sarajevu.

Članovi FK Sarajevo družili su se i nasmijavali djecu, te su u razgovoru s roditeljima rekli da su došli s namjerom da učvrste njihovo prijateljstvo i da u njima imaju oslonac i prijatelja za cijeli život, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Pored velike potpore koju su iskazali roditeljima i mališanima oboljelim od raka, izrazili su spremnost i inicijativu za dugoročnom saradnjom s Udruženjem, a za početak su odlučili i objavili da će biti pokrovitelj jednog od apartmana na tri godine.

- Imati podršku od ovako divnih ljudi i kolektiva je zaista velika sreća za nas. Ja vjerujem da ćemo biti jedan odličan tim u borbi protiv raka i podršci našoj djeci i roditeljima, kojima je podrška zaista istinski potrebna. Igramo za isti cilj, igramo jako za istu pobjedu. Igramo za to da naši mališani uz nas pobijede rak, a u toj borbi prođu što bezbolnije i lakše, te prođu kroz nju sa osmijehom na licima - rekao je direktor Udruženja Fikret Kubat.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Roditeljska kuća svojim radom i trudom stječu sve više prijatelja. Djeca oboljela od raka i njihove porodice dobijaju sve veću podršku koja im je neophodna kako bi što lakše pretrpjeli teški period svojih života.

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0