Preuzmi vesti o najaktuelnijim temama iz minuta u minut sa NewsHub-om. Instaliraj odmah.

Apel za pomoć: Danijel živi u podrumu zgrade bez struje i vode

14. април 2018. 16:56
11 0
Apel za pomoć: Danijel živi u podrumu zgrade bez struje i vode

Članovi humanitarne organizacije "Budi dio hajra" iz Busovače posjetili su Muratovića nakon dojave i uvjerili su u kako teškom stanju živi, te da je u depresiji.

"To je mala prostorija sa svega pet do šest kvadrata, gdje nema struje, a ni vode. Ta prostorija je topla zimi jer prolazi cijev od grijanja kroz nju, ali je ljeti hladna i tamna. Danijel je redovan na namazima zeničkih džamija i voli da praktikuje vjeru, ali kako kaže većinom je sam pa često padne u depresiju i jako mu je teško. Bez ikakvih primanja, nemoćan i shrvan uspio je doći do majčinog broja telefona, te nakon što se predstavio dobio je dogovor da je više ne zove jer se ona preudala i sadašnji muž ne zna da je ona bila u braku, a kamoli da ima dijete. Ko je Danijelov otac ne zna ni on sam. On većinom jede konzerviranu hranu jer nema struju niti frižider da bi hranu mogao držati", kažu nam iz H.O. "Budi dio hajra".

Iz organizacije mole sve dobre ljude da pomognu kako bi Danijelu mogli plaćati kiriju za garsonjeru bar za godinu dana, te kupiti hranu i higijenske proizvode.

Humanitarna akcija će trajati do 10.05.2018. godine, a svi koji žele uzeti učešće u ovom plemenitom poduhvatu mogu svoje uplate izvršiti na sljedeći žiro-račun, uz obaveznu naznaku "za Danijela".

Извор: 24sata.info

Учешће у друштвеним мрежама:

Коментари - 0